13 Kasım 2009 Cuma

CEVİZLİ TATLI


Cevizli tatlı annemin yaptığı ve herkesin mutlaka tarifini aldığı pratik,fazla malzeme içermeyen bir tatlıdır.En güzel yanıda 1 hafta bayatlamadan kalabiliyor.:)annem genelde küçük toplar halinde yapar.Fotoğrafta gördüğünüz gibi farklı şekillerde verebilirsiniz.


MALZEMELER
-1 su bardağı sıvıyağ
-4/3 ılık( sıcağa yakın ) su
-1 paket kabartma tozu
-Alabildiği kadar un
-Ceviz
-Hindistan cevizi

Şerbeti:
-2su bardağı su
-2su bardağı şeker
-Limon

YAPILIŞI
Ceviz dışında bütün malzeme karıştırılarak kulak memesi kıvamında yoğrulur.Ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. İçini açıp ceviz yerleştirilerek yuvarlak top haline getirilir.180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.(Altı pembeleşince fazla kızarmadan fırından çıkarılması gerekiyor.) Diğer tarafta su ve şeker kaynatılır.İndirmeye yakın 1-2 damla limon sıkılır.Fırından çıkar çıkmaz şerbeti ılık olarak üzerine dökülür.Servis sırasında hindistan cevizi ile süslenir.Kaymakla da servise sunabilirsiniz.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin