21 Kasım 2009 Cumartesi

KARIŞIK ETLİ DOLMA


MALZEMELER
-10 adet dolmalık biber
-5 adet domates
-3 adet kabak
-3 adet patlıcan
-100 gr salamura yaprak

İÇ MALZEMESİ

-500 gr kıyma
-1 su bardağı pirinç
-2 adet domates
- 2 adet Soğan
-7-8 dal Maydanoz
-2 çorba kaşığı Salça
-Tereyağı veya sıvıyağ
-Tuz, Karabiber.
-Yarım su bardağı ılık su

SOSU İÇİN
-2 su bardağı su
-1 çay bardağı kadar sıvıyağ
-1 yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Biber,domates,kabak ve patlıcanın içleri oyulur.Diğer tarafta kıyma bir kaba alınır.İçine ince doğranmış soğan ve domates,yıkanıp süzülen pirinç,kıyılmış maydonoz,tuz, karabiber ,salça,yarım su bardağı ılık su,1 çay bardağı sıvıyağ koyularak iyice karıştırılır.Biber,patlıcan,domates,kabak ve yaprakların içleri doldurulur.Tencereye dizilir.Bir tavaya yarım çay bardağı sıvıyağ koyulur ve 1 kaşık salça eklenerek eritilir.Üzerine tuz ve 2 su bardağı su ilave edilerek kaynatılır ve tencereye dizilen dolmaların üzerine dökülür.(Su tencerenin arasından görünecek kadar olmalıdır.Suyu az gelirse ilave edilebilir.)45 dakika ocakta pişirilir.Yoğurtla birlikte servise sunulur.AFİYET OLSUN :)

Hiç yorum yok:

LinkWithin