MALZEMELER
-2 yumurta
-yarım paket margarin veya tereyağı
-Yarım kase şeker
-2 su bardağı un
-1 paket kabatma tozu
üzeri için
-2 -3 adet elma
-ceviz
-1 çay kaşığı tarçın
-Pudra şekeri
YAPILIŞI
Elmalar ince dilimler halinde dilimlenip limonlu su bulunan kapta bekletilir.Diğer tarafta şeker ,tereyağı, yumurta mikserle çırpılır.Üzerine un ve kabartma tozu eklenerek elle yoğurup tart kalıbına döşenir.Limonlu suda beklettiğimiz elma dilimleri süzülerek kağıt havlu yardımıyla fazla suyu kurulanır.Döşenen hamurun üzerine hiç açık kalmayacak şekilde dizilir.Elmaların üzerine ceviz ve tarçın serpiştirilir.180 derece fırında pişirilir.Üzerine pudra şekeri gezdirilerek servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder