MALZEMELER
-5 adet yufka
-500 gr süt
-4 yumurta
-Yarım su bardağı sıvıyağ
iç malzeme
-200 gr beyaz peynir
-Maydonoz
(istediğiniz malzemeyle de yapabilirsiniz.Patetesli ,kıymalı, ıspanaklı v.s)
YAPILIŞI
Yumurtalar bir kaşık yardımıyla çırpılır.Üzerine süt ve yağ eklenerek karıştırılır.Yağlanmış fırın tepsisine yufka tepsinin dısına taşacak şekilde serilir.Hazırladığımız harç yufkanın üzerine gezdirilir.Diğer yufka tepsinin kenarlarından taşırılmadan buruşturularak döşenir.Tekrar hazırlanan harç yufkanın üzerine gezdirilir.3.yufkada aynı şekilde döşenerek iç malzemesi peynir ve maydonoz ilave edilir.4. ve 5. yufkalardada aynı işlem tekrar edilir.En alt katta ki kenarlardan taşan yufkalar tepsinin ortasına doğru kapatılarak kalan harç üzerine gezdirilir.180 derece fırında pişirilerek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
(Bu böreği 1 gece buzdolabında bekleterek pişiriseniz su böreğine yakın bir sonuç alabilirsiniz.Ayrıca harcını ve iç malzemesini bol olarak koymanız gerekmektedir.)
1 yorum:
yemekgezegeni uyeliginizin tamamlanabilmesi icin sayfaniza eklemeniz gereken banner kodu mail adresinize gonderilmistir. lutfen kontrol ediniz..
Yorum Gönder