21 Kasım 2009 Cumartesi

KIRPIK

Tarifi, hazır olarak pastaneden aldığınız küçük sandviçlerle de yapabilirsiniz.Oldukça pratik, doyurucu ve kahvaltıda da misafirlerinize sunabileceğiniz bir çeşittir.


MALZEMELER
Hamuru için:
-1 su bardağı ılık süt
-1 yemek kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
-Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)

Arası için:
-1kutu labne peyniri
-250 gr beyaz peynir
-maydonoz

YAPILIŞI
Maya şeker ve tuz karıştırılır.Maya kabarmaya başlayınca un, sıvıyağ,yumurta ve süt eklenerek hamur yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.2 saat kadar hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak,fotoğraftaki gibi şekil verilir.5 dakika kadar hazırlanan hamur sıcak fırında tutulur.Fırından çıkarıp 5 dakika sonra yumurta sarısı üzerine sürülür ve 180 derece fırında pişirilir. Labne peyniri ve beyaz peynir karıştırılarak fırında pişirdiğimiz bezelerin arasına sürülür.Kıyılmış maydonoza batırıp servis tabağına dizilir. AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

LEMAN dedi ki...

peynirli beze tarıfınız için teşekkür ederim harıka oldu görüntüsü cezbetti zaten beni kolay gelsin

LinkWithin