22 Kasım 2009 Pazar

ŞEKERPARE



MALZEMELER

-1paket magarin veya tereyağı(erimeden)
-1,5 su bardağı irmik
-2 su bardağı un
-1 su bardağı pudra şekeri
-2 yumurta
-1 paket kabartma tozu

Şerbeti için :

-3 su bardağı şeker
-3 su bardağı su
-Limon

YAPILIŞI

Yumurtalar kırılır ve bir tane yumurtanın sarısı ayrılır.Kırılan yumurtaya diğer malzemenin hepsi karıştırılarak yoğrulur.Yuvarlak şekiller verilerek tepsiye dizilir.Üzerine yumurta sarısı sürülür.Fırında pişirilir.diğer tarafta şerbeti için 3bardak, su 3 bardak şeker kaynatılır.İnmesine yakın bir kaç damla limon suyu damlatılır.Sıcak şerbet,pişirilip soğuttuğumuz
şekerparelerin üzerine dökülür. Servis sırasında üzeri kaymakla süslenerek servise sunulur.AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

yemekgezegeni dedi ki...

yemekgezegeni uyeliginizin tamamlanabilmesi icin sayfanıza eklemeniz gereken banner kodu mail adresinize gonderilmistir.. lutfen kontrol ediniz..

LinkWithin