30 Ekim 2009 Cuma

FIRINDA ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


İç malzemesi:
-Pirinç (2 su bardağı)
-Soğan (4 adet orta boy)
-Çam fıstığı (2 çorba kaşığı)
-Kuşüzümü (2 çorba kaşığı)
-Karabiber (2 çay kaşığı)
-Yenibahar (1 tatlı kaşığı)
-Kuru nane (2 çorba kaşığı)
-Şeker (1 çorba kaşığı)
-Tuz ( 1 çorba kaşığı)
-Su (1.5 su bardağı sıcak su)
-Tarçın(1 tatlı kaşığı)
-Dolma biber (1 kilo) -1 su bardağı kadar zeytinyağı
Yapılışı:Zeytinyağı tencereye koyulur.Çam fıstıkları içine atılarak hafif kavrulur.İnce kıydığımız soğanlar ilave edilerek kavurma işlemine devam edilir.Diğer tarafta pirinç sıcak suyla 5 dakika ıslatılarak beklenir.Soğuk suda iyice yıkanan pirinçler soğana ilave edilir.10 dakika kadar beraber kavrulur.Sırasıyla karabiber,yenibahar,tarçın,tuz,şeker,nane ve kuş üzümü pirinç karışımına eklenerek karıştırılır.Üzerine 1.5 su bardağı sıcak su ilave edilir.Kısık ateşte 10 dakika kadar pişirilir.İç malzeme ılıdıktan sonra dolma biberlerin içi doldurulur.Domatesin kabuk kısmından parcalar kesip kapak şeklınde acık kalan kısmı kapatılır.Fırın kabına yerleştirdiğimiz biberlerin üzerine 1 çorba kaşığı silme şeker ve tuz ,yarım çay bardağı zeytinyağı ve 1 bardak sıcak suyu ilave ederek 200 derecede fırında 15 -20 dakika pişirilir.AFİYET OLSUN:)


Zeytinyağlı dolmaların temel iç malzemesi aynıdır.Hazırladığınız iç malzemeyi patlıcan,domates,kabak, yaprak,kabak çiçeği,kırmızı biber dolmalarında da kullanabilrisiniz.Fırın yerine ocak üzerinde de aynı şekilde pişirebilirsiniz. Fırında piştiğinde pirinçlerin yumuşak olma riski daha az olur.Yaprak sarmasını sadece tencerede ocak üzerinde pişirebiliriz.Yaprak sarmasını pişirilirken 1 limon suyu ilave edilir.Yaprağın daha lezzetli pişmesini sağlar.İç malzeme hazırlanıp deepfrize koyularakta sonradan istediğiniz dolmayı yapabilirisiniz.:)

ZEYTİNYAĞLI PATLICAN DOLMASI

TARİFİ YUKARIDAKİ MALZEMEYLE AYNIDIR.SADECE FIRINDA DEĞİL TENCEREDE ATEŞ ÜZERİNDE BİRAZ SU,ZEYTİNYAĞI,TUZ VE ŞEKER İLAVE EDİLEREK PİŞİRİLMESİ GEREKİYOR.
ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI

İÇ MALZEMEMİZ YİNE AYNIDIR.TENCEREDE ÜZERİNE BİRAZ SU ,ZEYTİNYAĞI ,TUZ, ŞEKER İLAVE EDİLEREK VE LİMON SIKILARAK PİŞİRİLİR.

Hiç yorum yok:

LinkWithin