24 Ekim 2009 Cumartesi

SAKSI KEBABI

MALZEMELER

- 5 Adet bostan patlıcanı
- 1 Kg Kuşbaşı Et
- 2 adet soğan
- 2 kaşık salça
-Tuz -karabiber
-1 su bardağı bezelye
-1 su bardağı küp doğranmış havuç
-Sıvıyağ
-Dilimlenmiş kaşar peyniri

YAPILIŞI

Patlıcanlar alacalı soyulur.3parmak kalınlığında enine kesilir.tuzlu suda 15 dakika bekletilir.Patlıcanlar sudan çıkarılıp kurulandıktan sonra bol yağda kızartılır ve tepsiye dizilir.Diğer taraftan etler hafif haşlanır ve süzülür. Daha sonra etler kıyılmış soğan ve havuç ile birlikte kavurulur.1 yemek kaşığı salça tuz ve karabiber ekleyip bezelyede ilave edilerek pişmeye bırakılır. Kızarttığımız patlıcanların içlerine bastırılır ve çukur oluşturulur.Pişirdiğimiz etler patlıcanların içine paylaştırılır.1 bardak suyla 1 kaşık salça eritilerek patlıcanların olduğu fırın tepsisine dökülür.180 derecede pişirilir.Fırından çıkarmaya yakın dilimlenmiş kaşar peyniri her patlıcanın üzerine yerleştirilir.Hafif eriyince fırından çıkarılır.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin