24 Ekim 2009 Cumartesi

GARNİTÜRLÜ PİLAV


MALZEMELER

-3 su bardağı pirinç
-1 kase küp küp doğranmış (havuç -bezelye-patetes) garnitür karışımı
-tuz
-sıvıyağ ve tereyağı

YAPILIŞI

Pirinçler sıcak suda ıslatılarak 2-3 saat bekletilir.Tencereye tereyağı ve sıvıyağ koyulup eritilir. Islattığımız pirinçler soğuk suda yıkanarak suyu süzülür yağda kavrulur.Kavrulduktan sonra garnitür karışımı eklenerek karıştırılır.pirinçlerin üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edilerek pişirilir.Pilavı 15-20 dakika kadar dinlendirip sıcak olarak servisi yapılır.AFİYET OLSUN:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin