20 Ekim 2009 Salı

ÇİN BÖREĞİ

MALZEMELER

iç malzemesi
- 1kase haşlanmış tavuk
- 2 adet orta boy soğan
- 1 kase mantar
-3 çorba kaşığı dövülmüş ceviz
- 3 çorba kaşığı çam fıstığı
- 3 çorba kaşığı kuşüzümü
- Yarım çay kaşığı karabiber,yenibahar,kimyon,tarçın
.........................................................................
- 4 adet yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 adet yumurta
- Galetaunu

YAPILIŞI :

Soğanlar zar şeklinde doğranır.Biraz sıvı yağda çam fıstıklarıyla birlikte hafif kavrulur.Haşlayıp didikleyerek ufak parçalar haline getirdiğimiz tavuklarlarla birlikte mantarlarda soğana ilave ederek sotelenir.Sotelenme işleminin bitmesine yakın baharatlar,kuşüzümü, ceviz maydonoz ilave edilerek ocaktan indirilir.Soğumaya bırakılır.
Diğer tarafta süt, su ve yağı ilave ederek bir karışım hazırlanır.1 yufkayı dört esit parçaya bölerek bu karısım sürülür.Hazırladığımız iç malzemeyi arasına yayarak sigara böreği gibi sarılır.(sardığınız parçaların büyük olmasına bakmayın piştikten sonra verevine ikiye keserek servis yapacağız.) Sarma işlemi bittikten sonra yumurta bir kasede biraz sıvı yağ ile çırpılır.Sardığınız börekler önce yumurtaya sonrada galetaununa bulanarak yağlanmış fırın tepsisine dizilir.fırından çıkınca ortadan verevine kesilerek servis yapılır. AFİYET OLSUN:))
&&&&&&&&&&&&&&&
Uzun bir tarif oldu fakat göründüğü kadar zor bir tarif değil.Ayrıca tadı mükemmel oluyor:)ister İç malzemeyi hazırlayıp isterseniz de sarıp deepfrizinize kaldırabilirsiniz...

Hiç yorum yok:

LinkWithin