1 Ekim 2009 Perşembe
MİNİ LAHMACUN
MALZEMELERHamuru için:-1 su bardağı ılık süt
-1 yemek kaşığı toz maya
-1 tatlı kaşığı tuz ve şeker
-2 adet yumurta
-1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
-Alabildiğince un (kulak memesi yumuşaklığında olacak)
Üst harcı için:
-500 gr kg yağsız dana kıyma
-2 adet orta boy kuru soğan ( rendelenmiş)
-1yemek kaşığı salça
-1 çay kaşığı tuz
-1 çay kaşığı karabiber
-3 adet rendelenmiş domates
-3-4 adet sivribiber
-Kıyılmış maydonoz
-3 çorba kaşığı sıvıyağ
YAPILIŞI
Üst malzemenin hepsi karıştırılarak lahmacun içi gibi hazırlanır.Diğer tarafta maya şeker ve tuz karıştırılır.Maya kabarmaya başlayınca un, sıvıyağ,yumurta ve süt eklenerek hamur yoğrulur.Kulak memesi yumuşaklığında hamur hazırlanır.2 saat kadar hamurun mayalanması için sıcak bir ortamda bekletilir.Yumurta büyüklüğünde bezelere ayırarak,fotoğraftaki gibi şekil verilir. Üzerine hazırlanan kıymalı harç koyulur.Fırında pişirilerek sıcak olarak servise sunulur.AFİYET OLSUN:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder