24 Ekim 2009 Cumartesi

ÇİLEK MARMELATI


SABAH KAHVALTILARINDA SEVEREK YEDİĞİMİZ REÇEL VE MARMELAT ÇEŞİTLERİ ÖZELLİKLE KAYMAK VE TEREYAĞI İLE BİRLEŞTĞİNDE MUHTEŞEM BİR LEZZETE DÖNÜŞÜYOR.KİLO PROBLEMİMİZ OLMASA SANIRIM SÜREKLİ TÜKETTİĞİMİZ BİR LEZZET HALİNE GELECEK.AYDA 1-2 DEFA KAÇAMAK YAPIP YEMEMİZDE SAKINCA OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.NE DERSİNİZ? :)

MALZEMELER

-1 kg çilek
- şeker
-1-2 adet limon tuzu

YAPILIŞI

Çilekler temizlenip rondadan geçirilerek püre haline getirilir.Püre olan çilekler bir ölçü kabına alınır püre ne kadarsa o kadar ölçüde şeker ilave edilir.(Az şekerli seviyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz.ben biraz daha az koydum.)Tencereye püre ve şeker koyularak kaynatılır.üzeri köpük olmaya başlayıp kıvamına gelince limon tuzu eklenir ve ateşten alınır.AFİYET OLSUN :)

PÜF NOKTASI
( Reçel ve marmelatlar sıcakken hemen hava almayan bir kavanoza koyularak buzdolabında saklanması gerekir.Marmelatı kavonozdan alırken kesinlikle ıslak kaşık değmemelidir.Reçel ve marmelatlara su değdiği zaman bozulmasına sebep olur.)

Hiç yorum yok:

LinkWithin