ÇİLEK MARMELATI
SABAH KAHVALTILARINDA SEVEREK YEDİĞİMİZ REÇEL VE MARMELAT ÇEŞİTLERİ ÖZELLİKLE KAYMAK VE TEREYAĞI İLE BİRLEŞTĞİNDE MUHTEŞEM BİR LEZZETE DÖNÜŞÜYOR.KİLO PROBLEMİMİZ OLMASA SANIRIM SÜREKLİ TÜKETTİĞİMİZ BİR LEZZET HALİNE GELECEK.AYDA 1-2 DEFA KAÇAMAK YAPIP YEMEMİZDE SAKINCA OLMAYACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.NE DERSİNİZ? :)
MALZEMELER
-1 kg çilek
- şeker
-1-2 adet limon tuzu
YAPILIŞI
Çilekler temizlenip rondadan geçirilerek püre haline getirilir.Püre olan çilekler bir ölçü kabına alınır püre ne kadarsa o kadar ölçüde şeker ilave edilir.(Az şekerli seviyorsanız ölçüyü azaltabilirsiniz.ben biraz daha az koydum.)Tencereye püre ve şeker koyularak kaynatılır.üzeri köpük olmaya başlayıp kıvamına gelince limon tuzu eklenir ve ateşten alınır.AFİYET OLSUN :)
PÜF NOKTASI
( Reçel ve marmelatlar sıcakken hemen hava almayan bir kavanoza koyularak buzdolabında saklanması gerekir.Marmelatı kavonozdan alırken kesinlikle ıslak kaşık değmemelidir.Reçel ve marmelatlara su değdiği zaman bozulmasına sebep olur.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder