24 Ekim 2009 Cumartesi

PEYNİRLİ PATATES


MALZEMELER

-5 adet haşlanmış patates
-1 su bardağı beyaz peynir
-1 su bardağı kaşar peyniri
-4-5 dal maydonoz
-1 kutu Krema
-1 su bardağı süt
-1 adet yumurta
-Tuz
-1 çorba kaşığı sıvıyağ

YAPILIŞI

Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur.Süt, tuz ve 1 çorba kaşığı sıvıyağ ilave ederek koyu kıvamda bir püre hazırlanır.Fırın kabına yağlı kağıt serilerek patates püresi bastırılarak yerleştirilir.Diğer tarafta beyaz peynir,kıyılmış maydonoz,yumurta ve krema karıştırılır.patatesin üzerine yayılarak fırında pişirilir.Fırından çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi üzerine serpiştirilir.Sıcak olarak servis yapılır.AFİYET OLSUN.:)

Hiç yorum yok:

LinkWithin