22 Ekim 2009 Perşembe

KARAMELLİ ŞEFTALİ TATLISI

ŞEFTALİNİN KARAMELLE HARİKA UYUMU

MALZEMELER

- 4 adet şeftali
-1 çorba kaşığı tereyağı
-3 çorba kaşığı şeker
-bır kac dal taze nane
-2 adet karanfil
-100 gr bitter çikolata
-sade dondurma

YAPILIŞI

Şeftalilerin kabukları soyularak ortadan ikiye bölünüp çekirdekleri çıkarılır.Bir tencereye tereyağı koyulur eriyince şeker ilave edilir ve karıştırılır..3-4 dakika sonra şekerin rengi koyulasmaya baslayınca şeftaliler içine eklenerek arada karıştırılarak sotelenir..5- 10 dakika kadar sotelendikten sonra nane yaprakları ve karanfil eklenir2 dakika daha karıştırmaya devam edilir.Sotelenen şeftaliler ateşten alınarak soğumaya bırakılır.Diğer tarafta bitter çikolata benmari usulü eritilir.Soğuyan şeftalilerin çukur kısmına sade dondurma yerleştirilir.üzerine erittiğimiz çikolatayla ve taze nane yapraklarıyla süsleyerek servise sunulur.AFİYET OLSUN.:)

(BU PRATİK TATLIYI DENEMENİZİ TAVSİYE EDİYORUM.TADI DAMAĞINIZDA KALACAK BİR LEZZET...)

Hiç yorum yok:

LinkWithin