25 Ekim 2009 Pazar

ZEYTİNYAĞLI PATLICANLI PİLAV

MALZEMELER

-1 kase pirinç
-1 büyük soğan
-2 adet patlıcan
-2 çorbakaşığı dolmalık fıstık
-Karabiber,yenibahar,tarçın (1 çay kaşığı kadar)
-1tatlı kaşığı şeker
-2 tatlı kaşığı tuz
-1 çaybardağı kadar zeytinyağı

YAPILIŞI

Patlıcanlar küp küp doğranır 10 dakika tuzlanıp bekletilir.Yıkayıp suyunu sıktığımız patlıcanlar sıvıyağda kızartılır.Diğer tarafta pirinçler sıcak suda ıslatılılarak 2-3 saat bekletilir.Tencereye zeytinyağını ilave ederek üzerine soğanlar doğranır.Fıstıklarda eklenerek kavrulur.Islattığımız pirinçler soğuk suda yıkanarak suyu süzülür ve soğana ilave edilerek kavrulur.Kavrulduktan sonra baharatlar, tuz ,şeker,kızarttığımız patlıcanlarda eklenerek üzerine suyu eklenir.Pilavı 1-2 saat kadar dinlendirip ılık olarak servisi yapılır.AFİYET OLSUN:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerinize sağlık bende bunu bi yarın deneyeyim canım çekti:)

LinkWithin