1 Ekim 2009 Perşembe

KESTANELİ BADEMLİ PİLAV



MALZEMELER

- 1 büyük kase közlenip pişilmiş kestane
- 1 su bardağı badem (sıcak suda 5 dakıka haşlanarak kabukları çıkarılır.)
- 1 çay bardağı çam fıstığı
- 250 gr kuşbaşı et veya tavuk
- Dereotu
- 2 kase pirinç
- Tereyağı
- Sıvıyağ

YAPILIŞI
Tencereye bıraz tereyağı ve bıraz sıvı yağı ekliyoruz.2 saat önce sıcak suyla ıslatılmış pirinçlerimizi yıkayıp ısınan yağda kavuruyoruz.4 kase kadar su koyarak pişiriyoruz.Diğer tarafta bir kaba bıraz tereyağı ve sıvıyağ ilave ederek bademleri,çam fıstıklarını ve kestaneleri hafif kavuruyoruz.Haşladığımız etlerimizi (eger tavuk yapıyorsak haşlamadan dırek soteleyebılırız.) kestanelere ilave ederek soteliyoruz.Sotelenen malzemeyi bir kalıba alıyoruz üzerine pilavımızı koyuyoruz ve geniş bir tabağa ters çeviriyoruz .Üzerini kıyılmış dereotuyla süsleyerek servise sunuyoruz.Afiyet olsun:)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

kestane ve pilav birlikte pişerse tadı daha birbiri ile özleşir ve enfes olur ki damağa hitabeder. Aksi taktirde sadece göze hitabeder diye düşünüyorum. Ben öyle pişiriyorum ve parmaklarını yemedikleri kalıyor. yinede herkesin emeğine yüreğine sağlık.Dedikodusuz, can acıtmadan geçirdiğiniz her gün size mutluluk olarak dönsün.yANAN AĞIZLAR YEMEKLERİN SICAĞINDAN OLSUN LAFTAN SÖZDEN DEĞİL. hERKESİN YENİ YILINI CANI GÖNÜLDEN KUTLARIM. SEVGİ İLE KALIN.>>A.B<<

LinkWithin